Česky

Mletí

 

Kvalitní mletí chrání kávová zrna proti spálení a zachovává chuť a aroma každého kávového zrnka bez poskvrny. Použití mikrometrického mlecího systému, umožňuje dosáhnout vysoký standart pro všechny typy kávy.

Vzhledem ke způsobu přípravy kávy je důležitá hrubost mletí. Jemně mletá káva se používá k přípravě turecké kávy. Středně mletá káva je vhodná pro přípravu espressa. Hrubě mletá káva vyhovuje pro přípravu filtrované kávy.

Je logické, že čím déle se mletá uchovává, tím více se vůně a chuť postupně vytrácejí. K prodloužení trvanlivosti mleté kávy je užíváno balení v ochranné atmosféře čí vakuu. Káva po otevření obalu poměrně rychle ztrácí své aroma. Mletou kávu je proto vhodné skladovat v uzavřených dózách a spotřebovat ji v krátké době.